Trainee-program vid Söderenergi

Sjöfartsgymnasiet på Åland och Söderenergi har sedan år 2017 ett praktiksamarbete där studerande från Sjöfartsgymnasiet kan komma till Söderenergi för att erhålla  verkstadspraktik.

Söderenergi är ett energiproducerande företag som ligger i Södertälje och som producerar både fjärrvärme och elektricitet. Det arbetar cirka 140 personer på Söderenergi och man jobbar aktivt med praktikplatser och rekrytering.

Studerande vid Vaktmaskinmästar-programmet (VMM) kan få göra praktik vid Söderenergi på meck-avdelningen, där man utför mest praktiska moment, och på driftavdelningen där mer övervakning ingår.

För studerande vid däcks- och maskinreparatörs-programmet (DMR)  ingår verkstadspraktik. Denna praktik kan göras på meck-avdelninge hos Söderenergi, där studerande får göra en praktiskt inriktad verkstadspraktik.

Söderenergi kan även erbjuda så kallat trainee-program för studerande som avlagt examen vid Sjöfartsgymnasiet. Som trainee ingår man i ett arbetslag precis som vid en vanlig anställning. Man erbjuds lön under prövotiden och anses man kvalificerad för arbetsuppgiften kan man erbjudas en tillsvidareanställning hos Söderenergi.

 

Vill du veta mera så kontakta vår praktikansvarige Jonathan Eriksson

eller

Trainee-ansvarige vid Söderenergi, Pia Bergqvist

Mailadress:  pia.bergqvist@soderenergi.se